2mmc werking & ervaring, wat is het en wat doet het?

2mmc-ervaring-dosering-werking

2mmc komt steeds vaker ter sprake als ‘nieuwkomer’ op de recreatieve markt. Vaak wordt de vergelijking gemaakt met bijvoorbeeld 3mmc, of 3cmc, de inmiddels verboden designer drug die met name onder Nederlandse jongeren erg populair is geworden. 2mmc hoort officieel onder de chemische groep ‘cathinonen’. Dit zijn stoffen die een oppeppende en euforische werking hebben. 2mmc is echter minder bekend, en heeft weer zijn eigen profiel, effecten en gerapporteerde ervaringen. In dit blog nemen we de RC onder de loep, en leggen we je alles uit wat je moet weten voor je je onderzoek begint, van dosering tot kater!

Bekijk hier ons assortiment 2mmc (bijna verboden!)

Disclaimer: Let op, de ervaringen en omschrijvingen zoals beschreven hieronder zijn afkomstig uit externe bronnen en onderzoek verricht door derden. Professor biedt 2mmc uitsluitend aan voor onderzoeksdoeleinden en raadt menselijke consumptie in iedere vorm af.

Wat is 2mmc?

Dus wat is 2mmc nu precies? 2mmc is een chemische stof die qua structuur lijkt op amfetaminen. Dit verklaart ook de gerapporteerde effecten als euforie en energie. 2mmc is geclassificeerd als research chemical, en wordt aangeboden voor onderzoeksdoeleinden. De designer drug wint echter ook populariteit in recreatief gebruik, onder bijvoorbeeld feest- en festivalgangers. Over de precieze werking en lange termijn effecten is nog veel onbekend wegens het gebrek aan onderzoek en experimenteel bewijs. Professor.nl biedt in dit blog een overzicht in wat we wél weten.

2mmc vs. 3mmc

2mmc en 3mmc lijken enorm veel op elkaar. Dit verklaart ook waarom liefhebbers van 3mmc met een schuin oog kijken naar 2mmc en haar werking. Er zijn echter naast het verschil in chemische structuur wel degelijk enkele verschillen te benoemen:

 • Effecten: Wanneer we kijken naar 2mmc ervaringen zien we vaak dat 2mmc iets minder euforisch is dan 3mmc, maar nog wel vergelijkbare stimulerende effecten heeft. 3mmc staat namelijk bekend om zijn sterke euforische en sociale effecten, terwijl 2mmc daarin wat minder uitgesproken is en een minder intense high kan oproept.
 • Populariteit: 3mmc is dus met name populair vanwege zijn sterke en vrolijke effecten, maar sinds het verbod op 3mmc in veel landen (waaronder Nederland) is 2mmc plots de spotlight gekomen als mogelijke vervanger. De populariteit van 2-MMC is dus deels gedreven door het verbod op 3mmc.

2mmc vs. 3cmc

Naast de vergelijking met 3mmc wordt ook 3cmc regelmatig genoemd als mogelijke vervanger voor 2mmc. Bij het vergelijken van 2mmc en 3cmc, zien we inderdaad ook interessante verschillen en overeenkomsten:

 • Effecten: 3cmc wordt vaak beschreven als minder stimulerend en wat kalmer in effect wanneer vergeleken met 3cmc of 3mmc. Dit maakt 2mmc een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een minder intense 3mmc ervaring.

2mmc werking en ervaringen bij kristalvorm

 

Wat kan je verwachten van de 2mmc werking?

2mmc heeft verschillende effecten op zowel het lichaam als de hersenen. Binnen enkele minuten tot maximaal een uur na (nasale) inname doen de effecten hun intrede. Gebruikers rapporteren doorgaans de volgende 2mmc ervaringen:

 • Stimulatie: Dit uit zich in een toename van energie en alertheid. Gebruikers krijgen zin om te dansen en te bewegen. Deze 2mmc werking is te danken aan de verhoogde afgifte van dopamine en noradrenaline.
 • Euforie: Intens geluks en gevoelens van blijdschap worden eveneens ervaren. Deze euforie wordt veroorzaakt door de verhoogde dopamine-activiteit in de hersenen
 • Verbinding en socializing: 2mmc kan er ook voor zorgen dat men zich verbonden voelt met anderen, en zin krijgt om te praten en samen te zijn. Dit effect in combinatie met de stimulatie en euforie verklaart de populariteit van 2mmc onder recreatieve gebruikers.
 • Verhoogde zintuiglijke waarneming: Sommige gebruikers ervaren kleuren en muziek intenser dan normaal.
 • Verminderde vermoeidheid en honger: Zoals typisch voor stimulanten, kan 2mmc de behoefte aan slaap en eten onderdrukken.

2mmc dosering en werkingsduur

De precieze duur van de genoemde effecten hangen af van de 2mmc dosering, fysieke en mentale gesteldheid van de gebruiker, en het metabolisme en ervaring van de persoon in kwestie. Een 2mmc ‘trip’ duurt meestal zo’n 3 tot 5 uur. Hogere doses kunnen de duur en intensiteit van de effecten verlengen.

De 2mmc doseringsgids

Hieronder staat beschreven welke doses als laag, gemiddeld en hoog worden beschouwd:

 • Lage dosis: 20-50 mg
 • Gemiddelde dosis: 50-100 mg
 • Hoge dosis: 100-150 mg

Bij het snuiven van 2mmc werkt de stof sneller en zijn de effecten vaak heftiger, maar duurt je trip wel korter. Bij het slikken van 2mmc duurt het wat langer voordat de effecten merkbaar zijn, maar duurt de trip wel langer.

Hoe gebruik je 2mmc?

2mmc kan je op meerdere manieren gebruiken. De meest voorkomende methodes zijn:

 1. Oraal (Inslikken)
  2mmc wordt vaak oraal ingenomen als tablet, capsule of ‘bommetje’.

  • Voordelen: Het voordeel van deze methode is dat je je 2mmc dosering makkelijk kunt bijhouden. Daarnaast beschadig je je slijmvliezen op deze manier niet, zoals bij nasaal gebruik wél het geval is. De effecten beginnen meestal na zo’n 30 tot 60 minuten en kunnen 4 tot 6 uur aanhouden.
  • Nadelen: Het kan wel langer duren voordat je iets van de effecten merkt, waardoor mensen soms ongeduldig worden en te veel bijnemen.
 2. Nasaal (Snuiven)
  Het snuiven van 2mmc is een methode die ook veel populariteit kent.

  • Voordelen: Wanneer je 2mmc snuift wordt de stof vrijwel direct in je bloedbaan opgenomen. Hierdoor zijn de effecten vaak intenser maar wel korter van duur, gemiddeld 2 tot 4 uur.
  • Nadelen: Door 2mmc nasaal in te nemen kun je de slijmvliezen in je neus beschadigen.

2mmc ervaringen en verhalen

Zoals genoemd is 2mmc een een nieuwkomer op de recreatieve markt. Zowel onderzoek als ervaringen of tripreports zijn daarom beperkt. Een gebruiker op Reddit rapporteert echter het volgende (vertaald):

“Het gevoel voor mij was XTC-light met een stimulerende sfeer. Tijdens xtc word ik een beetje dromerig en praat ik niet zo graag. Met dit medicijn hield ik van praten en dansen. Maar ik heb nooit datzelfde euforische mdma-gevoel gehad. Maar ik hield ervan om te knuffelen en lieve dingen tegen anderen te zeggen.”

Een andere Redditor vermeld de volgende effecten, drie kwartier na inname van 2mmc:

“Ik voel de effecten volledig. Muziek klinkt goed en ik heb de wens om te blijven werken. Er is echter een beetje euforie die mij afleidt waardoor ik niet helemaal toegewijd ben aan het werk.”

2MMC ervaringen met 250mg Pellets

Risico’s

Het onderzoek naar de 2mmc werking is beperkt, dit betekent dat zeker voor de langere termijn het nog onduidelijk is wat de precieze gevolgen en effecten zijn. Bij overmatig gebruik loopt men wel risico op:

 • Tolerantie: De behoefte aan een steeds hogere dosis om dezelfde effecten te ervaren.
 • Psychische problemen: Frequent of lang gebruik van 2mmc kan leiden tot mentale problemen zoals bijvoorbeeld angst, depressie of stemmingswisselingen.
 • Fysieke gezondheidsproblemen: Wanneer je vaak 2mmc gebruikt kan je tevens last krijgen van een te hoge bloeddruk of een minder goed functionerend hart.
 • Verslaving: Door de stimulerende en euforische effecten kan 2-MMC verslavend zijn.

Korte termijn risico’s: Ook tijdens de 2mmc ervaring zelf zijn er risico’s te benoemen. Zo kan men het hart overbelasten, de bloeddruk verhogen, angst of zelfs paranoia ervaren. Tevens kan men ook misselijk worden en moeite hebben met inslapen, en uiteraard ook een kater hebben na de ‘come-down’ van 2mmc.

2mmc vraag & antwoord

Is 2mmc legaal?

De legaliteit van 2-MMC verschilt per land en zelfs per regio. In Nederland is 2mmc momenteel nog legaal verkrijgbaar voor onderzoek, maar eind 2024 zal ook deze stof hoogstwaarschijnlijk verboden zijn.

Wat kost 2mmc?

De prijs van 2-MMC kan variëren afhankelijk van de kwaliteit, zuiverheid, en hoeveelheid die wordt gekocht. Bij Professor.nl vind je de puurste kwaliteit 2mmc voor de beste prijs.

Kun je nog 2mmc kopen?

Momenteel kan je inderdaad nog 2mmc kopen. Je kunt 2mmc bestellen bij online aanbieders van research chemicals.

Hoe lang werkt 2mmc?

Dit hangt onder meer af van de hoogte van je dosis en de manier van inname, maar meestal duren de effecten van 2mmc tussen de 3 en 5 uur.

Hoe snel werkt 2-MMC?

2-MMC werkt relatief snel. Wanneer je 2mmc snuift kan de werking al binnen enkele minuten beginnen, terwijl er bij slikken meestal tussen de 30 à 60 minuten nodig zijn om de stof te ervaren.

Hoeveel mensen gebruiken 2-MMC?

Er zijn momenteel geen statistieken beschikbaar over het aantal mensen dat 2-MMC gebruikt. Er wordt wel vermoed dat het gebruik van 2mmc is toegenomen sinds het verbod op 3mmc. De RC is met name populair onder feest- en festivalgangers en in bepaalde subculturen die graag nieuwe psychoactieve stoffen ontdekken en ervaren (psychonauten).

Geef een reactie

Professor.nl maakt gebruik van cookies om je de beste shopervaring te bieden.