6-APB ervaring – Wat je moet weten, van werking tot 6APB dosering

6apb ervaring en dosering in deze gids

6APB, soms ook wel Benzo fury genoemd (niet te verwarren met de benzodiazepines groep), is een research chemical die qua ervaring lijkt op MDMA. Onderzoekers rapporteren effecten als euforie en verhoogde energie. Sinds de jaren 2000 heeft de stof zijn weg gevonden naar de recreactieve markt, en in dit blog lees je er alles over: van 6-APB ervaring tot dosering.

Ga direct naar ons aanbod om 6APB te kopen

Disclaimer: Let op, de ervaringen en omschrijvingen zoals beschreven hieronder zijn afkomstig uit externe bronnen en onderzoek verricht door derden. Professor biedt 6apb uitsluitend aan voor onderzoeksdoeleinden en raadt menselijke consumptie in iedere vorm af.

Statistiek:

 • De Global Drug Survey onderzoekt het gebruik van allerlei soorten stoffen en rapporteert een stijging in de populariteit van 6-APB onder jongvolwassenen
 • 6APB wordt gezien als een alternatief voor MDMA en is zodoende een veelbesproken stof onder festivalgangers, zoals te lezen op populaire fora als drugsforum.nl
 • 6APB is momenteel nog legaal, maar wordt binnenkort verboden als de wet omtrent Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) wordt gewijzigd.

Hoe werkt 6-APB?

6APB veroorzaakt haar effect door het centrale zenuwstelsel te beïnvloeden. De RC beïnvloedt namelijk de werking van neurotransmitters, en die veroorzaken op hun beurt onder meer de stemming, energie en waarneming:

 • Serotonine: 6APB verandert de regulering van serotonine, net zoals MDMA doet, waardoor er tijdelijk meer van dit stofje vrijkomt in de hersenen. Hier dankt 6APB haar sociale, euforische en vrolijke effecten aan.
 • Dopamine: tevens zorgt 6APB ervoor dat dopamine ietwat verhoogd wordt afgegeven, wat de beloningssystemen en concentratie beïnvloedt.
 • Noradrenaline: tot slot leent 6APB haar effecten door het noradrenalinesysteem te stimuleren. Dit gaat gepaard met gevoelens van alertheid, energie en een verhoogde hartslag.

De chemische structuur van 6-APB, zorgt ervoor dat de effecten langer aanhouden dan bij MDMA. Hierdoor kunnen gebruikers een langdurige en soms intensere ervaring hebben.

6-APB Effecten en werking

De effecten die je kunt verwachten na het innemen van 6-APB zijn afhankelijk van de 6APB dosering die je hebt gebruikt, de setting (je omgeving) en natuurlijk de fysieke gesteldheid van de gebruiker zelf. Op fysiek en mentaal vlak kan je het volgende verwachten:

Fysiek

 • Verhoogde energie: zin om te bewegen of te dansen, rusteloosheid en opwinding
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Misselijkheid en zweten: met name bij hoge doseringen
 • Tandenknarsen en spierspanning

Mentaal

 • Gevoelens van verbondenheid, (intens) geluk en welzijn
 • Extra intense (zintuiglijke) beleving: muziek kan intenser klinken en kleuren kunnen helderder lijken
 • Veranderde waarneming van tijd: tijd kan ineens heel snel of juist veel trager verlopen.
 • Intens beleven van emoties: het ervaren van verhoogde empathie en een diepe verbinding met anderen.

Let op: 6APB kan ook negatieve bijwerkingen hebben. Van hoofdpijn en duizeligheid tot angstaanvallen of zelfs het serotoninesyndroom bij overdosering. Neem daarom altijd de setting en dosering in acht voordat je 6-APB gaat nemen!

6apb ervaring in poedervorm

6-APB ervaringen, tijdsverloop vanaf inname tot eind

Een typische 6 APB ervaring valt op te delen in verschillende fasen, met eerst de opkomst, dan de piek en vervolgens de afname en ‘come-down’ (nasleep):

 1. Opkomst (0-2 uur):
  • Tijd tot aanvang: De effecten van 6-APB beginnen meestal binnen 60 tot 120 minuten na inname.
  • Beginnende sensaties: Gebruikers ervaren vaak een lichte spanning en een warm gevoel door hun lichaam. Dit wordt gevolgd door geleidelijke toenemende euforie en opwinding.
 2. Piek (2-6 uur):
  • Maximale intensiteit: Tijdens deze fase bereikt de trip zijn hoogtepunt. Gebruikers voelen een diepe verbinding met hun omgeving en kunnen intense gevoelens van geluk en empathie ervaren.
  • Versterkte zintuiglijke waarnemingen: Kleuren lijken levendiger, muziek klinkt rijker en aanrakingen voelen intenser. Deze zintuiglijke versterking kan ook visuele hallucinaties omvatten, zoals patronen en vervormingen.
  • Verhoogde energie: Veel gebruikers voelen een sterke drang om te dansen of te bewegen. Dit wordt vaak vergezeld door verhoogde hartslag en alertheid.
 3. Afname (6-10 uur):
  • Langzame afname van effecten: De intensiteit van de trip begint geleidelijk af te nemen. Gebruikers kunnen zich nog steeds energiek en gelukkig voelen, maar de zintuiglijke versterking en euforie nemen langzaam af.
  • Fysieke uitputting: Naarmate de effecten afnemen, voelen veel gebruikers zich fysiek vermoeid. De spieren kunnen gespannen aanvoelen en er kan een lichte kater optreden.
 4. Nasleep (10+ uur):
  • Restgevoelens: Enkele uren na de trip kunnen gebruikers zich nog steeds ontspannen en content voelen, maar ook wat uitgeput en gedehydrateerd.
  • Mentale helderheid: De meeste gebruikers melden dat ze mentaal helder blijven tijdens en na de afname van de effecten, zonder de verwarring die soms met andere middelen gepaard gaat.

6APB ervaringen van gebruikers

Op de grote fora waar onderzoekers en gebruikers bijeen komen om verslag te doen van hun avonturen op 6-APB, vind je de volgende verslagen.

 1. Op Erowid.org rapporteert een gebruiker na anderhalf uur het volgende effect (vertaald):

  “Het volledige effect van het middel voelde ik na een half uur wandelen. WAUW! Het voelt als van die echt pure XTC die ik heb gehad. Ik voel me ongelooflijk helder in mijn hoofd terwijl golven van de meest ongelooflijke euforie over me heen spoelen. Ik word ondergedompeld in ongelooflijk geluk, het soort diepgaand, kristalhelder, zielsdiep geluk dat ik voel als ik mdma gebruik. Het is een gevoel van acceptatie van de dingen zoals ze zijn en van mensen zoals ze zijn. Ik voelde me helemaal goed en was dolgelukkig toen ik op die koele avond in Portland buiten liep.”
 2. Een andere gebruiker rapporteert dit:

  “Dansen is nu de bom! Mijn manoeuvres zijn minder technisch dan mijn normale stijl; veel vloeiender van aard met onnauwkeurige, losse bewegingen. Ik blijf dansen terwijl ik alle borden in de gootsteen afwas en de vaatwasser leegmaak. Ik schrijf een briefje in mijn dagboek: “Als je niet aan het afwassen bent terwijl je danst op 6-APB . . . dan doe je het verkeerd!” Ik ga op dit moment van een a+ naar een a++ op de Shulgin-beoordelingsschaal.”

Wat is het verschil tussen MDMA en 6APB?

6-APB wordt vaak vergeleken met MDMA vanwege zijn stimulerende en hallucinogene eigenschappen. Hier is hoe 6-APB zich verhoudt tot deze psychedelica:

 • 6-APB duurt over het algemeen langer dan MDMA: Een 6APB trip kan namelijk wel 8 tot 10 uur duren, terwijl de werking van MDMA na 4 tot 6 uur wel voorbij is.
 • Geluk en verbinding: Bij beide middelen worden gevoelens van geluk en verbondenheid gerapporteerd. 6APB is hier echt vaak wat zachter en beheersbaarder in dan MDMA.
 • De ‘come-down’: MDMA staat bekend om een intensere kater en fysieke uitputting, terwijl 6-APB doorgaans minder intense post-trip effecten heeft, hoewel spierspanning en tandenknarsen nog steeds kunnen voorkomen.

6-APB 120mg pellets online te koop

6APB dosering

Let op, bij het ervaren van 6APB is het belangrijk dat je begrijpt dat de effecten van de stof erg kunnen variëren afhankelijk van je 6APB dosering. Daarnaast zijn ook de volgende factoren van invloed:

 • Lichaamsgewicht
 • Gevoeligheid voor de stof (metabolisme, tolerantie)
 • Ervaring met psychoactieve stoffen

Professor tip: begin je onderzoek altijd met lage doseringen om te weten hoe je op de stof reageert!

In het algemeen geldt:

 • Een lage dosis bestaat uit 50-75 mg (perfect voor beginners)
 • Een gemiddelde dosis is zo’n 75-125 mg (hierbij worden de effecten van 6APB volledig ervaren)
 • Een hoge dosis bestaat uit 125-175 mg of zelfs meer (alleen voor ervaren gebruikers, hoger risico op bijwerkingen)

De meestgestelde vragen over de 6-APB ervaring

Is 6apb legaal binnen en buiten Nederland?

Binnen Nederland is 6-APB MOMENTEEL NOG legaal. Buiten Nederland verschilt de legaliteit van 6-APB per land. In veel Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, is 6-APB verboden. In sommige landen valt het echter nog onder een grijze zone van regelgeving, waarbij het niet specifiek verboden is.

Hoe dien je 6APB in te nemen?

6APB wordt over het algemeen oraal ingenomen, vaak in de vorm van pellets of pillen, of soms als capsule of ‘bommetje’. Het is echter ook mogelijk om de stof nasaal in te nemen, dit kan echter zorgen voor hoestbuien omdat de lichte stof in de longen terecht kan komen.

Wat zijn de risico’s van 6-APB?

De risico’s van 6-APB variëren van fysieke bijwerkingen als een versnelde hartslag en een hoge bloeddruk tot serieuzere problemen als uitdroging en een overbelasting van het hart en de bloedvaten. Mentaal kunnen met name bij hoge doses of lange termijn gebruik angst, paranoia of depressie ervaren worden. Tevens brengt langdurig en frequent gebruik van 6apb ook verslavingsrisico’s met zich mee.

Geef een reactie

Professor.nl maakt gebruik van cookies om je de beste shopervaring te bieden.